Justeringer herredagen mm. i 2024

Basert på innsikt ervervet i golfsesong 2023 gjør vi noen justeringer i 2024.

I fjor var det 181 unike spillere som deltok på herredagen. Som forberedelse til årets sesong har vi analysert fjorårets data i GolfBox og foretatt en brukerundersøkelse som ble sendt ut til alle klubbens aktive herrer. Basert på innsikten vi nå sitter på gjør vi følgende justeringer for 2024 sesongen:

Videreføring av ⅞ hcp på herredagen

De siste årene har vi testet både 100 % og 3/4 hcp på tildelte slag for herredagen. I fjor innførte vi 7/8 hcp som en gylden middelvei. Snitt hcp for herredagen ifjor var 8,6.

Basert på faktaene fra Golfbox og resultatene fra brukerundersøkelsen i høst viderefører vi til 7/8 hcp på herredagen for kommende sesong.  Dette gjør vi for å balansere at de ukentlige vinnerscorene ikke blir så lave at det blir umulig for flertallet av spillerne å kjempe om pallplassene, samtidig som vi ikke ønsker at de med høyere handicap ikke skal føle seg velkommen. Herredagen er for alle, uansett nivå.  

Kvalifisering til Anker Cup

I 2023 fjernet vi alle bruttoplasser til Anker Cup. Selv om vi vant Anker Cup med fjorårets justering, har det vært stort engasjement og mange tilbakemeldinger på at «bruttgolferne» må få mulighet til å kvalifisere inn til via beste bruttosnitt på herredagen. For 2024 sesongen innfører vi 1 plass på Anker Cup laget til beste bruttosnitt på herredagen.  

Premiering av Herredagen

Vi premierer som vanlig 1.-3. plass på herredagen, og gjeninnfører premiering beste bruttospiller.