Nye regler for booking i 2021

Utvidet «members only», maks 2 bookinger per 5 dager løpende inklusive turneringsrunder og 9-hulls spill på fredager skal sikre en bedre fordeling av tilgjengelige starttider.

Konsekvenser av pandemiutbruddet resulterte i et ekstraordinært høyt trykk på banen i 2020 og klubben regner med et like stort trykk i 2021. Mange medlemmer ga uttrykk for frustrasjon over at det var vanskelig å få reservert tid til ønsket tidspunkt.

Members only – utvidet tid

Frem til nå har klubben kun praktisert «members only» på torsdager etter kl. 15.00. Kommende sesong vil «members only» utvides til å gjelde følgende tider:

• torsdager fra kl. 12.00
  • lørdag fra kl. 09.00-12.00
  • søndag fra kl. 09.00-12.00

Maks 2 bookinger samtidig

For å sikre en best mulig fordeling av tilgjengelige starttider vil det fra sesongstart legges inn en sperre i GolfBox slik at en spiller ikke kan ha flere enn 2 starttidsbestillinger i GolfBox samtidig. Det betyr i praksis at når den første av de 2 starttidene er benyttet, og spiller har kun 1 booking liggende igjen, så åpnes det for å gjøre en ny reservasjon.

Turneringsdeltagelse gjelder som 1 av 2 starttidsbookinger
I 2020 ble det avdekket at medlemmer som spilte turneringer hadde et snitt på 28 runder, mens de som ikke spilte turneringer hadde 14 runder. For ytterligere å forsterke effekten av regelen med maks 2 bookinger per 5 dager løpende vil også deltagelse i en turnering telle som 1 starttidsreservasjon. Dette gjelder både påmelding til klubbturnering (eks. Åpningsturneringen) og turneringsspill i regi av Dame-, Senior Herre- og Herrekomiteen.

Påmeldingsfrist til turnering 6 dager før spilledag
For å få restriksjonen med maks 2 bookinger til å fungere i GolfBox, må alle turneringspåmeldinger også registreres som starttidsreservasjon i selve bookingbildet. Dette må gjøres manuelt. Det krever at påmeldingsfrist til alle turneringer må skje senest kl. 12.00 6 dager før spill slik at administrasjonen får tid til å legge påmeldte til turnering inn i bookingbildet.

Fortsatt mulig å slenge seg med (walk-on’s)
Til tross for begrensningen på maks 2 gjeldende forhåndsreservasjoner (startidsbooking/turneringsdeltagelse) skal medlemmer som er på klubben kunne «slenge seg med» på en ledig plass uten at det teller som 1 av 2 gjeldende starttider. I dette tilfellet gjelder følgende forutsetninger;

• man kan tidligst reservere slikt spill maks to timer før tee-off
  • reservasjon gjøres ved personlig oppmøte hos starteren (ikke via telefon eller nettet)
  • man må være på klubben i tiden mellom reservasjon og spill
  • det er kun starteren som kan legge inn denne tredje reservasjonstiden

To 9-hulls baner på fredager - test

For å øke medlemmers tilgjengelighet på banen ytterligere vil det på fredager i begynnelsen av sesongen testes ut 9-hulls spill på Bogstad. Det betyr at banens 18 hull deles i to 9-hulls baner: «9-hull front» og «9-hull back». Testperioden vil vare i ca. 3 uker.
Spill på 9-hulls banene vil ikke være en del av regelen om maks 2 bookinger per 5 dager løpende som vil praktiseres de øvrige dagene i uken på 18-hulls banen.
Medlemmer kan som vanlig booke starttid 5 dager før, men, til forskjell fra bookingreglene beskrevet over, kan spiller kun ha 1 booking per 5 dager per 9-hulls banene.

Informasjon og spørsmål

Har du spørsmål om de nye reglene kan du sende en e-post til Christian Aronsen, Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den..

Administrasjon: 09.00-17.00 (hverdager)
Pro Shop: Stengt