Kjære medlemmer

Vi har tilbakelagt en golfsesong med unormalt høyt spilletrykk her på Bogstad. Aktiviteten i Golfland var også god inntil skjerpede koronatiltak satte en stopper for nesten all golfaktivitet.

Byrådet har med sine tiltak stoppet voksnes mulighet til å spille golf innendørs. I går kom beskjeden om at også organisert, innendørs fritidsaktiviteter for ungdom i alderen 13-19 år, med mindre det kan defineres som toppidrett, også må stoppes. Foreløpig gjelder innskrenkningene i driften ut november måned. Vi håper tiltakene vil bedre koronasituasjonen og krysser fingrene for at det blir mulig å åpne Golfland igjen i desember.

Spiseriet holder åpent for lunsj
Spiseriet har hatt en eventyrlig omsetning i år, selv med de koronabegrensninger som var pålagt. Tross omsetningen har Fabian (Magnus’ forretningspartner) sagt han ikke har anledning til å være med videre når avtalen utløper 30. april 2021. Magnus jobber nå for å finne en ny partner som kan og vil være med på å drifte Spiseriet neste år.

På grunn av de skjerpede koronatiltakene som ble innført 6. november har Spiseriet måtte avlyse planlagte arrangementer og det er heller ikke lov å servere alkohol. Samlet er dette med å gjøre vinterdriften vanskelig. Åpningstidene den neste perioden er derfor redusert til kl. 11.30 til 16.00 tirsdag – søndag. Magnus disker opp mye godt så sving innom og spis lunsjen på klubben når hjemmekontoret blir litt for slitsomt og du trenger et avbrekk i hverdagen.

Medlemsundersøkelsen
Jeg benytter anledningen til å takke alle dere som valgte å svare på medlemsundersøkelsen i år. Vi sparer på alle innspill. De tas med i arbeidet når vi legger planene for neste år. Kortversjonen av tilbakemeldingene er at banen og klubbhuset var topp. Informasjonen, servicen og maten var god, men at spilletilgangen var elendig. Bortimot alle klaget på dårlig tilgjengelighet på banen. Vår oppgave nå er å finne og iverksette tiltak som bedrer medlemmers spilletilgang på banen. Arbeidet er i gang, men allerede nå kan vi røpe at noen av tiltakene går ut på å:

• redusere antall runder spilt av spillere fra andre golfklubber
  • gjeninnføre 9-hulls booking fra hull 1 (NB! ikke booking fra hull 10, da får man være på klubben og «slenge seg på» der spillere gir seg etter ni hull).
  • redusere i antallet nye medlemmer per 1. januar 2021 sammenlignet med tidligere år.

Statistikk
Fra åpning 7. mai til stenging 11. oktober ble det spilt utrolige ca. 38.000 runder på Bogstad. Det er et gjennomsnitt på 250 spillere om dagen – hver eneste dag, rain or shine – hele sesongen.
Statistikken viser også noen andre artige, men nyttige fakta. I et normalår spiller medlemmene elleve runder hver i løpet av sesongen. I år er tallet 17, og ni av ti har spilt flere runder enn tidligere år. Medlemmene har altså spilt ca. 9.000 flere runder i år enn normalt. Av de ca. 6.700 turneringsrundene spilt på banen spilles snaut 80% av dem av medlemmer, eller sagt på en annen måte; det er bare ca. 1.300 turneringsrunder spilt av ikke-medlemmer.

«Sponsorturneringer» beslaglegger på langt nær så mye spilletid som man kunne tro: ca. 600. I tillegg har våre partnere kjøpt en del greenfeebilletter. Snaut 900 av dem er brukt i år. Til sammen bruker våre partnere og andre eksterne ca. 5 % av det totale antall spilte runder. Ellers er det spilt ca. 4.700 greenfee runder på Bogstad i år. Nesten alle er «medlems gjest».

Banekvalitet
Tross det voldsomme spilletrykket har kvaliteten på banen holdt seg meget høy gjennom sesongen. De nye greenene var perfekte fra første til siste spilledag. Det eneste stedet spilletrykket virkelig kom til syne var på enkelte teesteder. De blir slått i filler, men med mange forskjellige tees og variasjonsmuligheter på alle hull ødelegger ikke det for spilleopplevelsen.

Mer informasjon om spillstatistikk, medlemsundersøkelsen og planer fremover vil bli gitt i tiden fremover mot en ny golfsesong.

Jeg ønsker med dette alle medlemmer en god dag i en ellers vanskelig og turbulent tid.

Hilsen daglig leder Niels Vik

Administrasjon: 09.00-17.00 (hverdager)