Over for Reitan i U.S. Open

Foto: Kristoffer Reitan/Facebook

Det ble med to runder i majordebuten for OGKs Kristoffer Reitan. Vanskelige forhold dag 1 ga et tøft utgangspunkt og det ble tilslutt noen slag for mye for 20-åringen.

*Oppdatering Runde 2*

Etter den tøffe opplevelsen torsdag kom Kristoffer raskt ut på andre runden og startet med en strålende birdie på sitt første hull. Vinden hadde løyet og spilleforholdene var vesentlig bedre, men dessverre ble det tilslutt et par slag for mye på Kristoffer med tanke på å klare cutten. Etter runder på 81 (+11) og 77 (+7) endte han på +18 totalt, mens statistikken viser at unge Reitan var blant de som slo lengst i feltet!

Kristoffer virkelig kjempet, gitt alt og fått kjenne på nivået blant verdens beste spillere på verdens største scene. Oslo Golfklubb er enormt stolte over Kristoffer som har vært i klubbens helt siden ung alder og vi gleder oss til å følge han videre.

For å se intervju med Kristoffer etter andre runden klikk her!

Leder turneringen gjør verdensener Dustin Johnson som ser helt uslåelig ut. Etter seier forrige uke og med runder på 69 (-1) og 67 (-3) er han fire under par totalt og leder turneringen med 4 slag. De to siste rundene kan følges på Viasat Golf i helgen.

*Oppdatering Runde 1*

Det ble et brutalt møte med Shinnecock Hills og U.S. Open for Kristoffer under gårsdagens førsterunde. Kraftig vind og utfordrende set-up gjorde at snittscoren lå på 6 over par blant verdens beste spillere. Kristoffer kjempet hele veien og avsluttet godt med en eagle på hull 16, noe som ga en runde på 11 over par (81slag).

Flere store stjerner fikk det tøft torsdag, blant annet McIlroy (80slag), Kaymer (83slag), Spieth (78slag) og Day (79slag). Verdensener Dustin Johnson leder på 1 under par sammen med Ian Poulter, Russel Henley og Scott Piercy.

Reitan går ut 20:31 norsk tid fredag og vi krysser fingrene for en kanonrunde og helgespill!

For livescore og informasjon underveis i turneringen klikk her!

Bakgrunn

Som tidenes første nordmann klarte vår egen Kristoffer Reitan og kvalifisere seg til selveste U.S. Open, som spilles denne uken på Shinnecock Hills Golf Club utenfor New York. Banen arrangerte sist U.S. Open i 2004, men har gjennomgått mange endringer siden den tid og fremstår som en real test for verdens beste golfspillere.

U.S. Open er kjent som den tøffeste testen i golf og USGA (United States Golf Association) er kjent for å sette opp banene ekstremt vanskelig for de fire turneringsdagene. Vinnerscoren i 2004 var på 4 under par, da Retief Goosen vant sin andre major. Det er også knyttet stor spenning til Tiger Woods og hans jakt på sin 15 majortittel, hans siste kom nettopp i U.S. Open tilbake i 2008.

Turnering starter torsdag og spilles over fire dager med en svimlende premiesum på 12 millioner dollar totalt, vinner tar alene med seg cirka 17,4 millioner norske kroner. Kristoffer, som amatør, får ikke kjempe om de svimlende pengesummene men ende U.S. Open som beste amatør henger meget høyt.

Kristoffer har allerede rukket å spille treningsrunder med spillere som Hideki Matsuyama, Gary Woodland, March Leishman og Henrik Stenson og vi gleder oss veldig til å følge med Reitan hele uken. Norsk Golf er på plass på Shinnecock Hills for følge Kristoffer underveis og man kan følge slag for slag på norskgolf.no under turneringsdagene. Kristoffer går ut klokken 14:46 norsk tid på torsdag med start fra hull 1 og klokken 20:31 norsk tid på fredag med start fra hull 10.

Turneringen sendes på Viasat Golf eller Viaplay med følgende sendetider;

Torsdag - Runde 1 - 17:30 til 01:30
Fredag - Runde 2 - 17:30 til 01:30
Lørdag - Runde 3 - 17:30 til 01:30
Søndag - Runde 4 - 17:30 til 01:00.

For bilder og oppdateringer innenfor tauene fra Kristoffer sin facebook side klikk her!

Lykke til Kristoffer!

Administrasjon: Hverdager 08.30-17.00