Årets Old Star ble Totto Hagen

Endelig kunne Old Star Cup, etter to år med pandemi, arrangeres på normal tid av året – nemlig på den tradisjonsrike siste fredagen før St. Hans.

TEKST OG BILDER: THOMAS SELBEKK/CAMILLA BJERCKE

De aller fleste klarte å hulle ut på 18. hull før regnet kom, og banen var som vanlig i tipp topp stand. Årets Old Star var den 49. i rekken og det ble levert ekstremt bra resultater.

Årets Old Star (beste netto score) ble skihopper Tor Eldar «Totto» Hagen med hele 41 poeng. Det ble som vanlig svært jevnt, på andre plass fulgte tennisspiller Tom-Christian Dahl og skiskytter Eirik Kvalfoss, begge med 40 poeng.

Dameklassen ble i år, som i fjor, vunnet av Camilla Bjercke (basketball) med 35 poeng.

Tennis leverer på alle fronter om dagen. Det røde støvet hadde knapt lagt seg på Roland Garros etter at Casper Ruud spilte seg til finalen i French Open før Tom Christian Dahl, Morten Wold og Andreas Forgaard går bort og vinner selveste lagpokalen i Old Star Cup, med totalt 111 poeng, et snitt på 37 poeng per spiller. Bravo! Nummer to, med like mange poeng, men litt høyere handicap ble hopp, og på tredjeplass kom bandy med 108 poeng.

Bandyspiller Nikolay Hauger abbonnerer på bruttopokalen, i år vant han med 75 slag, foran Martin Grythe med 79 og Pål Storaas med 80, samtlige fra bandy. Og da skal det ikke så mye fantasi til for å skjønne at bandy også i år vant lagpokalen brutto med 91 poeng, foran tennis med 75 og hopp med 66. Tom Hestø som ble nummer 4 i bruttokonkurransen ble altså ikke tellende på bandylaget – det sier litt om krok-kjeppguttas dominans.

Pål Storaas (bandy) stakk av med birdieprisen (2 birdies).

Sandnes by er i støtet om dagen. På torsdag vant Jakob Ingebrigtsen drømmemila på Bislett, dagen etter ble tidligere storturner Lars Ivar Løge Pettersen beste debutant med hele 37 poeng og tok med seg Chris Selbekks minnepokal hjem til Rogaland.

Debutantutspørringen ble i år foretatt av Elisabeth Seeberg, alpint, premieutdelingen sto tennisens Arne Sartz-Knudsen for, mens arrangementet ble ledet av Thomas Selbekk, kombinert.

Banketten ble en stor suksess, med nydelig mat servert av Spiseriet i fantastiske lokaler i et fantastisk klubbhus. Og stor takk til Røa Gullsmed ved Kjell Fornebo som hvert år står for graveringen av premiene. Det er æren det kjempes om i Old Star, og da er det stort å få navnet sitt foreviget på pokalene.

Neste år blir det jubileum, da arrangeres Old Star Cup for 50. gang.

Administrasjon: Hverdager 08-17
Pro Shop: Alle dager 08-19