9 hulls booking i GolfBox

I 2018 fikk golferne mulighet til å booke 9 hulls spill i GolfBox. Her er en gjennomgang løsningen med sine muligheter og begrensninger.

Ved booking i GolfBox benyttes vanligvis fasiliteten "Oslo GK - Bogstad, Oslo GK" (default) som finnes oppe til venstre over selve starttidsoversikten. En hovedregel er at all booking vil ta utgangspunkt i at det skal spilles 18 hull, med mindre det gjøres noe aktivt for å spille 9 hull. Se bildet under for å se hvordan du velger mellom 18 eller 9 hull.

Bookingbildet lite

Kun medlemmer kan reservere spill fra hull 10

Først og fremst så må det presiseres at det kun er klubbens medlemmer som har mulighet til å booke 9 hulls spill fra hull 10.
For å kunne velge å reservere spill fra hull 10 må du benytte fasiliteten som heter "Oslo GK, Bogstad 9 hull fra hull 10 (members only)". Den finner du oppe til venstre over starttidsoversikten.

Løsningen er ikke optimal av følgende grunner:

Det vil ikke være mulig å reservere spill på 10’ern før det er umulig å reservere spilletid på hull 1. Det vil i praksis si 2 timer før forventet spilletid. Årsaken til at det ikke kan reserveres spill på 10’ern før er fordi:
Dersom Ole reserverer spill for 9 hull 5 dager i forveien burde starttiden på hull 10 bli tilgjengelig med en gang. Men, dersom Ole ombestemmer seg en-to eller tre dager før spill og han ikke ønsker starttiden likevel er det fullt lovlig for Ole å avbestille starttiden på hull 1. For at Kari som da ser at tiden nå ble ledig i GolfBox skal kunne reservere tid for en runde golf – som vi definerer som en 18-hulls runde - kan ikke andre medlemmer ha reservert spilletid fra 10’ern samtidig med at Ole reserverte sin spilletid.
Dette betyr i praksis at de som skal reservere 9 hull fra 10’ern, fordi noen går av, må være innenfor én times tid av golfbanen.
Løsningen vil tydeliggjøre for alle hvem som går av etter 9 hull og det vil gjøre det enklere å komme seg på hull 10 selv om løsningen ikke er optimal.

Tidspunktet for start på 10’ern vil være når flighten du skal inn i kommer dit. Det er ikke nødvendigvis eksakt 2 timer etter tee off på hull én. Spillet kan gå fortere og saktere. Derfor må de som skal spille 9 fra 10’ern være ute i god tid. Det er plassen på flighten du skal spille i, ikke tidspunktet du har reservert spill for, som er avgjørende.

pdfBrukerveiledning 9 hulls booking i GolfBox

pdfBrukerveiledning for medlemmer som vil booke 9 hull fra hull 10