Rapport fra medlemsmøte om banen

Med bakgrunn i vinterens herjinger på banen inviterte styret til medlemsmøte. Her kan du lese en kort rapport fra det som ble tatt opp.

En spent forsamling på ca 70 medlemmer ønsket å vite når banen åpner for spill.
Etter styreleder Jens-Ove Hagens innledning og presisering av at dette har vært en ekstremvinter for golfbanen og det uten at noen kan klandres for at greengresset døde i vinter, overtok John Riiber og informerte om den faglige utfordringen vi nå har. Isbrannen som oppsto på greenene på senvinteren etterlater et spirehemmende toppsjikt på greenene. Det er krevende å reetablere gress på disse flatene. John informerte om sin anbefalte løsning som innebar å frese av greenenes topplag, og sprøytesåing med forventet spillestart i slutten av august.

Jens-Ove overtok og informerte om de tre fremlagte forslag til løsning styret fikk og styrets valg som innebærer frekvent hjelpesåing, gjødsling og pleie av grenene gjennom sesongen med forventet spillestart (på green) i slutten av juni. Han begrunnet styrets valg.

Spill på provisoriske greener i løpet av mai

Niels Vik kunne informere om god vekst på fairwayene og at de snart vil være spilleklare. Planen er å åpne for medlemmer på provisoriske greener. De ordinære greenene har langt igjen. I mellomtiden tilbyr klubben 50% refusjon av greenfee på Onsøy og Moss Evje golfbaner samt 50% rabatt på poletter til driving rangen her på Bogstad. Kafeen åpner tirsdag 22. mai med enklere servering.

Fra salen fikk panelet noen oppklarende spørsmål, men de fleste var opptatt av muligheten for spill på engen bane. Det kom også spørsmål om hva som gjøres med økonomien med store kostnader for reetablering av grenene og tapte inntekter. På den økonomiske siden er noen kostnadsreduserende tiltak iverksatt og flere vil iverksettes utover sesongen. Med hensyn til spill kan ingen tidfeste når greenene vil åpne, men det ble sagt at vi planlegger spill på provisoriske greener i løpet av mai måned.

Administrasjon: Hverdager 08.30-16.30
Pro Shop: Alle dager 08.00-19.00