Lørdag 8. juni er 18 greener åpne for spill

Fra og med lørdag 8. juni vil alle greenene på banen være åpnet. Enn så lenge er banen kun åpen for medlemmer og deres gjester.

På hull 1,3 og 7 vil det frem til og med fredag spilles på provisoriske greener, men fra og med lørdag morgen åpnes også disse greenene for spill. Foreløpig vil banen kun være åpen for medlemmer og medlems-gjest.

For å kunne forvente progresjon på greenene i tiden fremover må været bli vesentlig varmere. Vi må være forberedt på at videreforedlingen av greenene kommer til å ta noe tid før vi har den hastighet vi ønsker å ha her på Bogstad.

Nye spennende muligheter

Det er ikke bare nytt gress som etterhvert vil være med å gjøre greenene optimale. Da det gamle greengresset ble fjernet høsten 2018 ble også grunnlaget lagt for mer funksjonelle og spennende spilleflater. Hver enkelt green ble satt under lupen og der man så muligheten ble greenen forbedret. Små justeringer på 4-8 cm ble gjort for å bedre avrenning av overflatevann og dermed forebygge vinterskader i fremtiden. Samtidig ble grunnlaget lagt for greener som er mer mottagelige, flatere og som har mulighet for flere og spennende flaggplasseringer. Her ser du tre eksempler på arbeid som er gjort:

Hull 6

6

På hull 6 er det skapt en jevnere overflater på begge platåer. Oppe er kulen i midten redusert kraftig som gir en større, jevnere overflate og større områder til bruk. På det nedre platå har vi gjort forskjellene fra venstre til høyre side mindre og løftet litt av fremre del for større flater.

Hull 10

10

På hull 10 ble det gjort en stor jobb for å få flere pinneplasseringer i den fremre delen av greenen. Platået til venstre er blitt større og flatere, mens hellingen/kulen er noe redusert. Arbeidet her har gitt flere pinneplassering og dermed mindre slitasje.

Hull 13

13

Greenen på hull 13 har alltid vært vanskelig å treffe og ballen ruller ofte ned i vannet til venstre. I tillegg har det også vært problemer i senter av greenen hvor mye vann har samlet seg, det er det slutt på. Vi har nå forstørret greenen i front, til høyre og bak til venstre som vil gi en mye mer mottagelig green. Et lite platå kort til høyre har erstattet den kulen/hellingen som lå der og baller som lander på green vil bli liggende der.

Det å gjøre greenen såpass mye større vil oppleves veldig mye bedre for gjennomsnittsgolferen med større flater og lande på, i tillegg vil det også her bidra til flere pinneplasseringer som betyr mindre slitasje og forbedret kvalitet.

Reparer nedslagsmerker og gjør det riktig

Vi oppfordrer alle til å reparere nedslagsmerker. Klikk her for å se hvordan det gjøres riktig.

Pro Shop: Alle dager 08.00-19.00
Kafé: Alle dager 09.00-22.00