God golfetikette

Golfbanen er til glede for alle. En stolt golfer på Bogstad opptrer etter visse normer og regler. Vis hensyn og følg de enkle retningslinjene!

Reparer nedslagsmerker, og gjør det korrekt

Gjør det til en rutine å sjekke ballens bane inn på greenen for optimal sjanse for å finne merket. Det er ikke bare høye baller som lager merker, flate baller gjør det også, men ofte et stykke unna der ballen ender. Det er lett å reparere korrekt, sørg for at du lærer deg det. Hvis du er helt sikker på at du kan det, sjekk for sikkerhets skyld instruksjonsplakaten utenfor Pro Shop. Det er nemlig ikke umulig at du gjør det feil. Repareres merket feil, hjelper det ikke. Reparer gjerne et ekstra merke hvis du ser et.

Legg på plass oppslått torv

Tråkk den skikkelig ned slik at den får god kontakt med underlaget. Hvis ikke tørker torven ut og innsatsen din er uten effekt. Man skal også legge tilbake torv man har slått opp i roughen. Man skal derimot ikke legg tilbake torv på tee, der skal det resås med en sand- og frøblanding. Årsaken er at man ikke skal risikere å pegge opp på en løs torv som kan forstyrre utslaget.

Llegg tilbake oppslått torv

Rak bunkeren etter deg. Legg raken i bunkeren med hodet i spilleretningen

Da slipper du å være den spilleren andre forbanner når de havner i ditt bunkertråkk. Hvis ikke raken ligger i bunker og i spilleretningen risikerer du å gi andre fordeler du ikke fikk fordi raken hindret ballen i ramle i bunkeren du akkurat spilte ut av.

Riven i bunker nyhet

Rop FORE så høyt du kan og med én gang du ser at ditt slag kan være farlig for andre

Det er ikke flaut å rope, det er flauere og ikke minst farligere å treffe andre. Rop heller én gang for mye enn én gang for lite, og ikke slå før spillere i flighten foran er utenfor rekkevidde. Hvis noen roper FORE til deg bør du snu deg vekk, huke deg sammen, og dekke hodet med hendene med en gang. Det vil være risikabelt å bruke dyrebare sekunder på å finne ut hvem som ropte og speide etter ballen som muligens kommer.

Spill raskt og unngå unødvendige prøvesvinger og måling på green

Selv om proffene på TV har trege rutiner trenger ikke du ha det. Én prøvesving holder. Hvis du er avhengig av rutiner for å få til spillet ditt, bør du jobbe bevisst for å endre dem til det mer effektive. Klubbens mål om «Bogstad på 4 timer» er uproblematisk å få til også for firerballer hvis du går raskt opp til egen ball og slår når du er klar. Du trenger ikke være lengst unna for å slå. Slå når du er klar og når dine medspillere er klar over at du skal slå. På greenen fullfører du korte putter. Man bør ikke trenge å markere og måle 30 cm returer. Da bør du trene mer på putting.

Ikke ta prøvesving på tee

Full prøvesving tas utenfor tee. Den åpenbare årsaken er at tee er et sårbart og begrenset gressfelt hvor man ikke skal slå opp torv og slite ut gresset unødig.

Ikke trekk trallen mellom bunker og green

Disse områdene er ofte smale og vil fort bli slitt og skadet. Da er det ikke greit med unødig slitasje fra traller.

Gå utenom

Slipp gjennom raskere flighter hvis du har ledig hull foran

Sakte spill er irriterende og ødeleggende for rytme og golfglede. Hvis dere henger etter flighten foran, øk farten eller slipp gjennom. Det er ikke et nederlag å slippe gjennom, men du fortjener et høflig takk fra den forbipasserende flighten.

Ta hensyn til andre spillere når de slår

Stå stille, ikke snakk, ikke stå for nærme og ikke stå i puttelinjer eller bak vedkommende som slår. Marker ballen på greenen hvis den er i veien for andre, du trenger ikke hvis den ikke er det, selv om det alltids er greit å rengjøre ballen. Hvis du holder flagget, sørg for at din skygge ikke faller over puttelinjen foran eller bak hullet. Da kan hullet være vanskeligere å se for den som putter. Legg flagget på greenen slik at ingen risikerer å treffe det. Unngå å tråkke i andres puttelinjer. Selv om det som oftest ikke har noen betydning for utfallet, vil det kunne anses som usportslig. Score skriver du etter at du har forlatt greenen.

Pro Shop: Hverdager 10.00-16.00
Kafé: Stengt, åpent for leie av lokaler
Driving range: Åpen til 28. oktober
Treningslokalet: Hverdager 08.00-21.00 (helg 15.30)