golf glede

Banen er hvit og det noe tidligere enn vanlig. I banerapporten kan du lese mer om hvilke utfordringer været skaper og hvorfor banesjefen håper på mildere vær.

Årets sesong går over i historien som vellykket både bane- og arrangementmessig. Dette til tross for en krevende vinter hvor vi allerede i siste halvdel av februar gikk tungt inn og fjernet is og vann fra samtlige greener i tillegg til at vi prøvde å begrense vinterskadene på de store arealene. Resultatet ble at vi reddet greenene fra store skader. Ved hjelp av litt ekstra innsats og ressursbruk begrenset vi skadene på resten av arealene og klarte å gjenskape gode spilleforhold allerede i siste halvdel av mai. En offensiv linje hvor vi forebygge vinterskader gjennom hele vinteren har vist seg å lønne seg også rent økonomisk når man ser hele sesongen under ett. Jeg vil anslå besparelser på beløp opp mot kr. 500-600 000,- pr. år i reduserte kostnader i avdelingen. Men dette bidrar også til å sikre klubbens samlede inntektsbudsjett på 35 mill. som det klart viktigste på toppen av at vi leverer den spilleopplevelsen som alle forventer.
VinterforberedelserNår det gjelder banen har vi fått gjennomført stort sett alt vi har planlagt for å sikre en best mulig overvintring. Den siste uken av oktober var krevende. Vi var nødt til å intensivere arbeidene i form av mye overtid fordi værprognosene meldte frost og snø. Prognosene slo til og i dag ligger det rekord tidlig 10-15 cm med snø på delvis u-telet mark. Det kan gi oss noen utfordringer på sikt i form av sopptrykk under snøen. I skrivende stund håper vi fortsatt på et værvindu med pluss grader som kan gi oss forutsetninger til å gjennomføre forebyggende tiltak mot sopp på alle banens arealer tett opp mot jul. Det ville gitt oss en litt større trygghet sett i forhold til en vellykket overvintring. Dersom det ikke skjer vil vi vurdere å fjerne snø fra greener og teesteder for å sikre tilstrekkelig tele i bakken som et ledd i vår overvintringsstrategi.

Andre høstarbeider som er utført eller tenkt utførtDe siste 6 nye Tee 41 på hull 10, 11, 12, 14, 15 og 17 er ferdig og klargjort for ferdiggress til våren. Dersom værforholdene er med oss til våren har vi et lite håp om at de nye teestedene kan tas i bruk til Saras & Carls Cup og Anthonys Minipokal i slutten av mai. Vi har det som et arbeidsmål.

• Oppretting av steinmur hull 16 er ønsket utført før jul.
  • Bygge ny bunker rundt green 16 er tenkt gjennomført før jul dersom forholdene tillater det ellers blir det utsatt til høsten 2017.
  • Sandsiloene på lagringsplassen er klargjort for renovering før jul.
  • Dreneringsarbeider på hull 1 og 15 vil gjennomføres frem mot jul dersom forholdene tillater det. Hvis ikke blir dette utført neste høst.
  • Dreneringsarbeider på hull 4,10,11 og 15 står også på planen, men det blir mest sannsynlig ikke gjennomført før høsten 2017.
  • Fjerne litt vegetasjon langs venstre side av hull 11, samt noe bak greenen for å øke innsyn mot elven og gjøre det enklere å finne baller. Dette blir gjennomført nå i høst.
  • Fjerne noen døde trær som har blitt utsatt for lyn og torden de siste årene.
  • Fjerne en del stubber som konsekvens at trær er blitt tatt ned.

Vi er godt i gang med forberedelsene til neste års sesong. Årets sesong er evaluert, medlemsundersøkelsen har gitt oss nyttige tilbakemeldinger som vi har tatt hensyn til når nye mål og handlingsplaner for 2017 er utarbeidet inkl. et behovstilpasset budsjett.

Jeg ønsker medlemmene en fortsatt god førjulsvinter og velkommen til et spennende år hvor «prosjekt klubbhus» blir en viktig hendelse i klubbens videre forvaltning og historie.

Vennlig hilsen banesjef, John Riiber

Administrasjon: 08.00-17.00 (hverdager)